Please enter a value with valid length
دوباره تلاش کنید
صفحه نخست
تالارگفتمان
مجموعه تصاویر
ورود اعضا
ENGLISH
!!!b۲!!!
!!!b۲!!!
آموزش
اطلاعیه های آموزشی
تحصیلات تکمیلی
تقویم آموزشی
سوالات متداول آموزشی
راهنمای ثبت نام ورودی های جديد
فرم ها و و کاربرگ ها
قوانین و آیین نامه هاي آموزشي
قوانین نگارش پایان نامه
افراد
ریاست دانشکده
معاون تحصیلات تکمیلی دانشکده
معاونت پژوهشی دانشکده
نماینده فرهنگی دانشکده
دانشکده
آشنایی با دانشکده
ارتباط با ما
اعضای هیئت علمی
انجمن های علمی دانشکده
برنامه آموزشی دانشکده
دوفصلنامه تخصصی دانش مرمت و میراث فرهنگی
رشته های دانشکده
سامانه ها
اتوماسیون اداری
اتوماسیون اینترنت
اتوماسیون خوابگاه
پست الکترونیک
سامانه آموزش
سامانه آموزش مجازی
سامانه اساتید
سامانه اطلاعات پژوهشی
سامانه تغذیه
سامانه دسترسی به مقالات علمی
سامانه حضور و غیاب
سامانه حقوق
سامانه کتابخانه
سامانه وب کنفرانس
گروه ها
باستان سنجی
باستان شناسی
مرمت اشیاء تاریخی و فرهنگي
مرمت بنا و احیاء بافتهای تاریخي
انجمن علمی مرمت بنا با همکاری معاونت پژوهشی دانشکده حفاظت و مرمت
برگزاری نشست تخصصی مروری بر پژوهش، حفاظت و مرمت مسجد کبود تبريز
سلسله نشست های علمی - پژوهشی دانشکده حفاظت و مرمت
انجمن علمی مرمت بنا با همکاری معاونت پژوهشی دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان درراستاي اهداف پژوهشي دانشکده حفاظت و مرمت و آشنايي و نقد و بررسي علمي اقدامات و مبادله تجربيات مرمتگران،نشست تخصصي را با عنوان مروري بر پژوهش، حفاظت و مرمت مسجد كبود تبريز در آبان ماه ۱۳۹۷ در دانشكده مرمت برگزار كرد . مسجد كبود تبريز ، فيروزه جهان اسلام، از شاهكارهاي هنر و معماري دوران پس از اسلام ايران است كه به دستور ابومظفر جهانشاه قراقويونلو بنا شده است. مسجد كبود يا مسجد جهانشاه تبريز يكي از آثار ارزشمند معماري ايراني به شمار ميرود. به لحاظ شيوه معماري از ساير نمونههاي معماري مسجد متمايز است. اين مسجد با كاشيهاي معرق فيروزهاي و لاجوردي، انواع خطوط عالي مانند ثلث، نستعليق، نسخ و طرحهاي بديع هندسي واسليمي مورد توجه ارباب ذوق و هنر است. قدمت اين بنا به قرن نهم هجري قمري بازميگردد و تنوع و ظرافت كاشيكاري و انواع خطوط و نقشهاي به كار رفته در آن و نيز زيبائي و هماهنگي رنگها بهويژه رنگ لاجوردي كاشيكاريهاي معرق سبب شده است تا به فيروزه اسلام شهرت يابد. اين بنا با نامهاي مختلف از جمله گوي مسجد (به تركي همان مسجد كبود)، مسجد شاه ¬جهان، عمارت و مسجد مظفريه معروف و مشهور بوده است.
در این نشست تخصصی استاد عبدالرحمن وهاب زاده باستان شناس و مرمتگر با سابقه میراث فرهنگي که تجربه ۴۵ سال حضور در اين عرصه را دارا هستند، پيرامون صد سال مرمت مسجد کبود تبريز به سخنراني پرداختند.
ایشان در ابتدا این نکته را یادآور شدند که هر اثري سايه اي است از شخصيتي که آن را ساخته و پشت هر اثري كه شما را به تحسين وا مي دارد، شخص نهاني است كه ما كمتر به آن توجه مي كنيم.
ایشان اطلاعاتی را پیرامون سلسله قراقويونلوها و همچنين زمان سلطنت جهانشاه و باني مسجد عنوان کردند و از مسجد کبود تبريز به عنوان اثري نام بردند که تمام عناصر و اجزاي آن سفارشي بوده است.
در ادامه استاد وهاب زاده پس از اشاره به مشاهدات سیاحان و معمارانی که این بنا را ديده اند، با بيان اينکه از سال ۳۳۴ ه.ق تاکنون، شهر تبريز ۲۷ بار زمين لرزه را تجربه كرده است، تصاويري از وضعيت اين مسجد در زمان هاي مختلف و پيش از آغاز مرمت را به حاضران نشان دادند.
سپس با بیان چگونگی مرمت در بخش های مختلف مسجد و در برخورد با تزئينات بي نظير آن، از بازسازي گنبد مسجد سخن گفتند که در اثر حوادث روزگار کامل از بين رفته بود. ايشان با بيان اينکه استاد رضا معماران، معمار اين گنبد دو پوش بهم پيوسته بوده است، به وسيله تصاويري متعدد از مراحل ساخت و نيز ابعاد و اندازه هاي گنبد، روش ساخت آن را به طور كامل توضيح داده و عنوان كردند كه بر هيچ كس روشن نيست، فرم اصلي اين گنبد چگونه بوده و سپس مطالعات گسترده اي، استاد رضا اين گنبد را به ساده ترين شكل ممكن بازسازي نمود كه در عين سادگي، بسيار زيباست و مهارت استاد رضا جاني دوباره به اين بنا داد.
در پایان ایشان ضمن توصیه هايي به معماران و دانشجويان از آنان خواستند که با حضور در کارگاه هاي فعال مرمت، ضمن کارآموزي و كسب تجربه، از دانش و تجربيات استادكاران ارزشند اين حرفه استفاده نموده و در راستاي بالابردن سطح دانش و تجربه عملي خود، تلاش نمايند. ايشان اين مورد را گوشزد كردند كه، يك شاه تنها سفارش دهنده ي اين بناهاي تاريخي بوده و تمام كار را، آن معماري انجام داده كه توانسته است بنايي را بسازد كه تا به امروز باقي بماند و تحسين همگان را برانگيزد.
در ادامه و پس از پاسخ گویی استاد وهاب زاده به سوالات حاضران، دکتر عیسي اسفنجاري با بيان اينکه مرمت مسجد کبود تبريز و به ويژه بازسازي گنبد آن، در گستره قوانين مرمتي زمان خود قابل نقد است، عنوان كردند كه شرايط امروز ما و مباني و متدولوژي هاي مرمت، تغييرات قابل توجهي كرده است.
در خاتمه این نشست که با حضور اساتید، اعضای هيئت علمي و دانشجويان دانشکده حفاظت و مرمت و همچنين علاقه مندان ديگر، مهندس پورنادري و دکتر اسفنجاري به نمايندگي از دانشگاه، ضمن قدرداني از حضور استاد عبدالرحمن وهاب زاده از ايشان تقاضا نمودند كه در فرصتي ديگر مجدداً به اصفهان تشريف آورند و دانشجويان و علاقه مندان را از تجربيات ارزنده خود بهره مند سازند.
تاریخ:
۱۳۹۷/۰۹/۱۹
تعداد بازدید:
۷۰۴۵
منبع:
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
۰
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
طول مجاز برای نام بین ۶ تا ۱۰۰ کاراکتر است.
نام باید شامل کاراکتر های فارسی باشد
آدرس پست الکترونیکی شما
آدرس ایمیل اشتباه وارد شده است
حداکثر کاراکتر مجاز ۲۰۰ است
شماره تلفن
شماره تلفن معتبر نیست
شماره تلفن نمی تواند از ۸ رقم کمتر و از ۱۱ رقم بیشتر باشد
توضیحات
کد امنیت
*
صفحه نخست
نقشه سایت
سوالات متداول
پیوندها
کلیه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به
دانشگاه هنر اصفهان
می باشد.
ورود اعضا
Powered by
Dorsa
Portal